Inspirations resa

Geoff Boyle, DoP för bl.a Mutant Chronicles och Wallander.

Black Magic Cinema

Robert Fraisse och Benjamin B, seminarium

Opent set. Robert Fraisse till vänster

Open Set, Dome Karuoski till höger i orange hår, stor regissör i Finland.

Red Epic på dolly


Gokinema är ett event för människor i filmbranschen, men även bara för de som är intresserade av att se hur det är bakom kulisserna. Gokinema är ett 3-dagars event. Under de tre dagarna så spelas en kortfilm in av tre olika regissörer och filmfotografer. Alla får samma manus och får tolka det på deras sätt. I år så var manuset skrivet av han som skrev bl.a Solsidan. 

Under de tre dagarna så får man vara med på det så kallade "Open set" där man får se hur alla personer i filmteamet jobbar. Utanför Open set så är det uppvisning av teknik, det senaste från t.ex. Canon, RED osv. Man får även prova t.ex filmkranar, specialiserade Segways och annat.  

Det mest givande enligt mig var de olika seminarium. I år så var det ett med Robert Fraisse, han är mannen som var DoP för bl.a filmerna The Notebook, Sju år i Tibet, han fick en Oscars nominering för The lover. Han visade olika scener från filmer som han har jobbat med, och så bröt han ner hur han hade ljussatt och berättar hur han hade motiverat vissa ljussättningar. 

Det var även ett grading seminarium. Seminariet var lett av Geoff Boyle och Dado Valentic. 

Det var väldigt lärorikt och en upplevelse att träffa personer som är så stora i filmbranschen. Jag kommer nog förmodligen åka dit nästa år också! Som ett plus så blev jag och Frida även intervjuade av TV4 Göteborg när vi var där! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar